Ultimele Promotii

Editare grafica gratuita! Legalizare, supralegalizare fara costuri suplimentare Reduceri si servicii gratuite! Preturi promotionale firme, institutii, persoane juridice

Ultimele Evenimente

Seminar PR pentru antreprenori si manageri Ziua internationala a traducatorilor Ziua Europeana a Limbilor

Newsletter

Pentru a primi cele mai noi stiri si informatii va rugam sa va inscrieti pentru newsletter cu ajutorul formularului de mai jos:

Nume:

Telefon:

E-mail:

 

Traducerea documentelor oficiale în UE se poate face acum de traducători autorizați din orice stat din Uniune

Un regulament din 2016 al Uniunii Europene (UE) a intrat în vigoare în luna februarie a acestui an și elimină și modifică anumite proceduri birocratice pentru cetățenii europeni în privința documentelor oficiale pe care le folosesc dintr-o țară în alta a Uniunii. Una dintre noutățile aduse constă în acceptarea traducerilor făcute de persoanele autorizate din orice stat membru.

Regulamentul (UE) 2016/1191 al Parlamentului European se aplică în mod direct, din februarie, atât în România, cât și în celelalte state membre și a introdus mai multe schimbări în ceea ce privește documentele oficiale, printre care eliminarea apostilei în cadrul UE și înlocuirea necesității de a traduce actele cu formulare standard multilingve.

Atunci când trebuie realizată o traducere autorizată a unui document oficial dintr-un stat membru (care să fie folosită în alt stat UE), de exemplu, în cazul în care un formular standard multilingv atașat acelui document nu ar fi suficient sau atunci când nu se pune problema de unul, traducerea acelui document va putea fi făcută de oricare traducător autorizat din UE.

Practic, nu trebuie să se mai țină cont de țara în care a fost emis documentul sau de cea în care urmează să fie depus. Astfel, orice translator autorizat poate efectua traduceri în și din orice limbă oficială din interiorul UE.

Această modificare are efecte inclusiv asupra pieței traducerilor autorizate, în sensul că traducătorii își pot oferi serviciile tuturor cetățenilor europeni, chestiune care poate să îi avantajeze pe traducătorii din România. Ei acum o piață mai mare în care să-și ofere serviciile și pot, în acest fel, inclusiv să-și crească tarifele.

„Instituțiile nu vor mai putea condiționa ca traducerile să fie făcute de un traducător autorizat local. Ca atare, dacă firmele de traduceri autorizate în România reușesc să ofere prețuri bune pe perechi care nu includ româna (de exemplu, engleză-finlandeză), nimic nu îi împiedică să capteze piața din statele respective.

Asemenea, un român va putea să „plece de acasă” cu traducerile autorizate pentru statele unde dorește să le folosească. Altfel spus, piața traducătorilor devine și practic o piață unică”, a precizat avocatul Ioan-Luca Vlad pentru redacția noastră, pe marginea acestei modificări.


Cresc contributiile de asigurari ale angajatilor

Cresc contributiile de asigurari ale angajatilor. PFA vor fi puternic afectate

Contributiile de asigurari sociale (CAS) ale angajatului vor fi majorate de la 10,5% la 21,7%, iar pentru sanatate (CASS) de la 5,5% la 8,9%, potrivit proiectului de ordonanta de urgenta a Guvernului pentru modificarea Codului fiscal obtinut de Profit.ro.

In schimb, angajatorii vor fi scutiti de CAS pentru condiții normale de munca, precum si de CASS. Masura va afecta persoanele cu activitati independente care, in prezent, datoreaza 10,5% și 5,5%. Povara taxarii se va dubla in cazul lor.


Firmele si PFA-urile nu mai sunt obligate sa isi stampileze documentele

Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat si entitatile fara personalitate juridica scapa, incepand de astazi, de obligatia de a aplica stampila pe documentele depuse la institutiile statului, potrivit unei ordonante publicate luni in Monitorul Oficial.
OG nr. 17/2015 privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare si modificarea si completarea unor acte normative a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 540 din 20 iulie 2015 si intra in vigoare astazi.

Actul normativ prevede, printre altele, eliminarea obligativitatii folosirii stampilei pentru documentele depuse la institutiile si autoritatile statului.


Editare grafica gratuita!

NOU! Program de editare grafica!

GRATUIT pentru orice traducere la solicitarea clientului!
Un rol important in procesarea proiectelor de traduceri il are calitatea formei grafice. Cabinetul de traduceri a dezvoltat o procedura specifica pentru ca documentele traduse sa fie gata de tipar. Conversia documentelor sursa intr-un format editabil text este realizata ireproșabil astfel traducerea pe care clientul o va primi este similara cu originalul, integrand textul tradus în programe de editare grafica cum ar fi: MS Word, PDF, Excel, PowerPoint, Corel, PageMaker, html.

Atentie! Inainte de a solicita un astfel de serviciu ar fi bine sa va asigurati că detineți cel putin fotografiile originale si font-urile care au fost folosite la redactarea documentului original.


www.facebook.com/TraducatorOradea/ www.groupromo.ro


Realizare pagini web ,imagine ,publicitate si promovare online www.groupromo.ro